Laat stress in je voordeel werken

Iedereen mediteert zich een slag in de rondte en probeert stress te vermijden. Maar een gezonde portie stress op z’n tijd maakt je veerkrachtig, scherp, snel en sterk. Mits goed gebruikt.

Half negen in de ochtend. Ik open mijn e-mail. Slechts twee berichten van de twintig kan ik niet meteen weggooien. Er moeten twee stukken af, de deadline voor beide is over vijf dagen dus ik heb de tijd. Om tien uur kom ik een beetje op gang. Ik werk door, lunch achter mijn computer, en om drie uur heb ik geen zin meer. Ik probeer nog wat, maar echt veel zinnigs komt er niet meer uit mijn vingers. Een week later. Half negen. E-mail. Achttien e-mails te beantwoorden, er staan vier stukken op stapel. Tussendoor moet ik ook nog het verjaardagspartijtje van mijn dochter regelen. Ik voel een lichte spanning op mijn borst – hoe, wat, wanneer… Stress!

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan