5 portretten van volwassenen die graag spelen

Steeds meer volwassenen spelen graag, blijkt ook uit verkoopcijfers van speelgoedzaken. Een kermis bouwen met Lego, de spoorwereld rond je woonplaats nabootsen met minitreintjes of je een zeemeermin wanen met je benen in een staart. Waarom wil je dat?

Portretten

Wilco Zwennis (45) is netwerkregisseur. Zijn hobby is het nabootsen van de Nederlandse spoorlijn rondom Woerden.

‘Mijn vader bewaarde vroeger op zolder een modelspoorbaan die hij ooit had gekocht. Toen ik wat groter werd kreeg ik op verjaardagen en van Sinterklaas steeds modellen en onderdelen van die spoorbaan waar ik graag mee speelde. Na de middelbare school ging ik studeren en werken en keek ik er niet meer naar om. Totdat mijn ouders zo’n jaar of acht geleden hun zolder opruimden en mijn oude modeltreinen hier brachten. De helft daarvan deed het niet meer en was zo oud dat ik besloot alles te verkopen. Maar het maakte ook iets in me los. Ik ging wat op internet speuren en kocht toch weer een startsetje. En van het één kwam het ander.

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan