Melk, goed voor elk?

Op 1 juni was het Wereldmelkdag en dan wordt overal ter wereld het bestaan van melk toegejuicht als onderdeel van gezonde voeding. Toch zijn er mensen die vraagtekens zetten bij de consumptie van melk en melkproducten. Is dat terecht?

Melk bevat calcium en zoals bekend hebben we dat nodig voor de opbouw en het behoud van sterke botten en gebit. Ook is calcium nodig voor een goede werking van de zenuwen en spieren, de bloedstolling en het transport van mineralen in het lichaam. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat zuivel, en dus ook het drinken van melk de kans op darmkanker verkleint. Behalve calcium bevatten melk en andere zuivelproducten veel andere waardevolle voedingsstoffen die ons lichaam dagelijks nodig heeft, zoals vitamine B12, fosfor, kalium en eiwitten.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan