Antoinette maakt snelle linzenstoof met naanbrood
Na een fietstocht met veel tegenwind of een regenachtige wandeling hongerig thuiskomen en geen zin meer om uitgebreid te koken? Dan is dit een perfect recept, je bent maar tien minuutjes bezig in de keuken. Nog wat laten pruttelen en klaar. Een heerlijke, milde en vullende curry. Fijn ook dat je de linzen niet van tevoren hoeft te weken, en je hoeft ook geen blikje te gebruiken.
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 zoete aardappel
- 200 g linzen
- blikje tomatenblokjes
- blikje kokosmelk (400 ml)
- 2 el tikka masala-saus
- 250 g spinazie
- zout en peper naar smaak
- naanbrood
- beetje olie
- eventueel wat verse koriander ter garnering
Bereiden
- Hak de uien grof en de knoflook fijn en fruit ze in wat olie in een grote bakpan tot ze glazig zijn.
- Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd die in kleine blokjes.
- Voeg ze bij de uien en bak even mee.
- Voeg dan de tomatenblokjes, de kokosmelk, de linzen, de tikka masala en 250 ml water toe, roer door elkaar en breng aan de kook.
- Draai het vuur zacht en doe een deksel op de pan. Laat 20 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn. Roer af en toe even.
- Hak de spinazie grof. Als de linzen zacht zijn, voeg je de spinazie toe.
- Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Laat nog 3 minuutjes pruttelen. Ondertussen leg je het naanbrood even onder de grill (of in je broodrooster).
- Eet de curry met het warme brood, en bestrooi desgewenst met wat koriander.
-
Tip
Geen naanbrood in huis? Gegrilde pitabroodjes of stokbrood voldoen uitstekend!
Lees meer over: Antoinettes recepten en Goed eten
F.J. Bonthuis
15-03-2023 om 12:50Hallo, voor hoeveel personen is dit recept?
Margot
24-03-2023 om 19:41Voor 4 personen. Bedankt voor de reactie, we hebben het in de tekst toegevoegd.