Leo maakte van de nood een deugd tijdens de lockdown

Al een aantal jaren gaf Leo Verhees (87) elk jaar tijdens de Nijmeegse Vierdaagse een speciale ‘medaille-badge’ uit, die gretig aftrek vond. Toen gooide de coronacrisis roet in het eten, en de Vierdaagse werd afgelast. Maar Leo zat niet bij de pakken neer. Integendeel, door inventief te zijn, stak hij de teleurgestelde wandelaars een hart onder de riem én steunde hij tegelijkertijd een goed doel.

Badges tegen vrouwenkanker

Met de opbrengst van de badges steunt Leo de Stichting Ruby and Rose. Deze stichting vraagt aandacht voor gynaecologische kanker bij vrouwen van alle leeftijden. Met fondsenwerving steunt de stichting onderzoeksprojecten op dit gebied. Door de plotselinge afgelasting van de Vierdaagse zou de stichting een belangrijke bijdrage mislopen. Daarom besloot Leo dit jaar een speciale badge te ontwerpen, die de wandelaars toch het Vierdaagse-gevoel gaf en waarmee de sponsoring van de stichting gewoon door kon gaan. Hierbij moest hij extra voorzichtig te werk gaan, omdat hij en zijn 83-jarige echtgenote niet alleen tot de risicogroep behoren, maar ook mantelzorgers zijn voor hun ernstig zieke dochter. De actie werd zo’n groot succes, dat Leo en zijn echtgenote er inmiddels een dagtaak aan hebben om alle badges te leveren. 

Wilt u ook een badge bestellen, of op een andere manier de Stichting Ruby and Rose steunen? Op Leo’s site badgestuitgestelde4daagse2020.nl vindt u alle informatie.

Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Coronatijd

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu