Wat koks weten: geen slappe hap

Hoe blijft broccoli groen? Wat betekent ‘dop de tuinboon dubbel’? En word je gek omdat je pudding alsmaar instort? Een goede kok kent slimme trucs!

Mooi groen

Broccoli, spinazie, sperziebonen en peultjes blijven mooi groen als je ze niet te lang kookt: maximaal 7-8 minuten. Verdeel broccoli in kleine roosjes, dan zijn ze sneller gaar. Kook de groenten in ruim water, zodat ze helemaal ondergedompeld zijn. Doe ze pas in de pan als het water volop kookt en breng ze zo snel mogelijk weer aan de kook zonder deksel op de pan. Giet de beetgare groenten direct af, schep er snel een scheutje olie of een klontje boter door en serveer ze meteen. Zuur is de vijand van groen: stoof groene groenten nooit samen met azijn, citroen of tomaten.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan