Hoed je voor relatiesloper sleur

Als de dagen voortkabbelen zonder eb en zonder vloed, hebben we het over sleur. Nou houdt positieve sleur een relatie bijeen zoals cement een muurtje overeind houdt. Maar als het omslaat in totale verveling moet je ingrijpen.

De coronamaatregelen van de afgelopen jaren hebben vooral onder jongeren geleid tot angst en somberheid. Dat is genoegzaam bekend. Minder bekend is de schade die veel relaties hebben opgelopen ten gevolge van de maatregelen. Zelfs de avontuurlijkste stellen zijn na zo veel hangen op de bank ten prooi gevallen aan slopende sleur. Hoeveel Netflix kun je samen kijken? Hoeveel coronakilo’s kun je van elkaar verdragen? Sleur is relatiesloper nummer één – ook als er geen pandemie is. Hoe voorkom je dat je relatie aan verveling ten onder gaat?

Ruth en Cleo zijn het zat. Ze zijn het thuiszitten zat, ze zijn de slechte series zat, ze zijn elkaar zat. Ze zijn al twee jaar niet op vakantie geweest, nog geen weekendje weg hebben ze geriskeerd. Ze hebben vooral thuisgewerkt en gewandeld, gewandeld en thuisgewerkt en nu zijn ze er helemaal klaar mee. Elke dag kibbelen ze over futiliteiten en de rest van de tijd proberen ze elkaar te ontlopen. Ze vrijen niet meer. Ze praten nergens over. Ze verzorgen de kinderen en het huishouden, dat nog wel, maar verder voelen ze zich twee eenzame eilandjes in een oneindig grote oceaan.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan