Fermenteren voor dummies

Fermenteren is van oudsher een manier om voedsel te verduurzamen. Maar het heeft nog een functie: de levende ‘goede’ bacteriën uit gefermenteerd voedsel helpen je om voedsel af te breken en je darmen gezond te houden. Wil je het wel eens uitproberen, maar heb je geen zin in tijdrovende experimenten? Dan is fermenteren met behulp van een pickle-pers een goed idee. Met deze Japanse snelle manier van fermenteren (Japans: Tsukémono) heb je al binnen een paar uur resultaat.

Vooraf: Welke pers kies je?

Er zijn verschillende soorten pickle-persen op de markt, de een duurder dan de andere. Een betaalbare keus is de Pickle Press van Terra Sana (1200 ml). Door het aandraaien van het deksel met een veer ontstaat druk op de groenten. Ook op de site van Peter van Berckel (auteur van het kookboek Tsukémono) vind je verschillende soorten persen.

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Registreer je nu gratis en lees meteen meer!

Registreer gratis