Fermenteren voor dummies

Fermenteren is van oudsher een manier om voedsel langer te kunnen bewaren. Maar het heeft nog een functie: de levende ‘goede’ bacteriën uit gefermenteerd voedsel helpen je om voedsel af te breken en je darmen gezond te houden. Bovendien is het ook nog eens heel lekker.

Wil je het wel eens uitproberen, maar heb je geen zin in tijdrovende experimenten? Dan is fermenteren met behulp van een pickle-pers een goed idee. Met deze Japanse snelle manier van fermenteren (Japans: Tsukémono) heb je al binnen een paar uur resultaat.

Vooraf: Welke pers kies je?

Er zijn verschillende soorten pickle-persen op de markt, de een duurder dan de andere. Een betaalbare keus is de Pickle Press van Terra Sana (1200 ml). Door het aandraaien van het deksel met een veer ontstaat druk op de groenten. Ook op de site van Peter van Berckel (auteur van het kookboek Tsukémono) vind je verschillende soorten persen.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan