Is daar iemand?

Bijna 1,3 miljoen Nederlanders voelen zich ernstig eenzaam. Omdat ze alleen zijn, maar vaak ook omdat ze zich niet met de mensen in hun leven verbonden voelen. ‘Soms omhels ik mezelf, omdat ik zo’n sterke behoefte heb aan contact.’

Eenzaamheid is een mooi gevoel, vooral als je het met iemand kunt delen. Met dit aforisme wees de Britse schrijver Oscar Wilde tegelijkertijd op de prettige en op de nare kanten van eenzaamheid. Want het is niet alleen maar vervelend om alleen te zijn. Iedereen die lang samenwoont, weet hoe heerlijk het is om af en toe een avond of een weekend zonder partner door te brengen. Geen geruzie over tv-programma’s of de afstandsbediening, geen gemarchandeer over het eten, geen kranten die plotseling zoek raken en bovenal: rust! Ook al houd je nog zoveel van je partner, zo nu en dan wil je vrij hebben van je relatie en je even helemaal van jezelf voelen.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan