5 tips voor het succesvol samenwonen met je geliefde

Gezellig hoor, dat samenwonen met je geliefde. Maar wat als je je doodergert aan het feit dat je partner altijd tergend langzaam één voor één de druiven afknipt met een schaartje?

Vraag aan de gemiddelde Nederlander wat hij of zij wil bereiken in het leven en het antwoord is: een duurzame relatie, fijn werk en twee of drie kinderen. Dat het vanwege die kinderen handig is om samen te wonen met de beminde m/v spreekt vanzelf. En al even vanzelfsprekend is het dat we dat gewoon kunnen, samenwonen. We hebben toch ervaring? Als kind hebben we samengewoond met onze ouders, als student misschien met huisgenoten, dus met een geliefde moet het ook wel lukken.

Maar dan blijkt dat de geliefde nooit de afwas doet. Of alle muren donkerpaars wil verven. Of met modderlaarzen op de nieuwe witte bank zit. En dan? Hoe voorkom je ruzie, maar zeg je elkaar wel waar het op staat? Hoe neem je samen een beslissing? Hoe moet dat eigenlijk, samenwonen?

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan