Een eigen moestuin, makkelijker dan je denkt

Je eigen moestuin. Dat betekent toch urenlang spitten en wieden en water geven en hopen dat slakken en ander gespuis er niet vandoor gaan met de oogst? Tenminste, dat dacht journalist Marte van Santen.

zelf verbouwen

Het begint allemaal met een opmerking van mijn vriendin Anneke. ‘Ik heb zo’n leuke moestuin-app’, zegt ze opgetogen, ‘van de Makkelijke Moestuin’. ‘Je zaait groentes in een speciale bak met vierkante vakjes. De app vertelt je vervolgens precies wat je wanneer moet doen. Daardoor kan het bijna niet misgaan.’

Ik kijk haar sceptisch aan. Je hebt tegenwoordig apps om je leven op orde te brengen. Om je puppy te trainen. Om te beoordelen of je je tanden goed poetst. En nu dus ook al een app om wortels en sla te laten groeien? Het moet niet gekker worden, denk ik. Kunnen we dan niets meer zelf?

Ondertussen vertelt Anneke vrolijk verder. Dat ze zich als een kind zo blij voelde toen haar eerste veldsla en radijs opkwamen. Dat ze na een lange werkdag helemaal tot rust komt door haar groenteplantjes te verzorgen. En dat ze vorig jaar in haar kleine (betegelde) tuintje meer courgettes heeft geoogst dan ze op kon. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. ‘Ik zal er over nadenken’, beloof ik.

Vriendin Anneke oogstte vorig jaar in haar kleine (betegelde) tuintje meer courgettes dan ze op kon

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan