Het tuinseizoen begint nu

Het is allemaal nog reuze pril, maar de tuin trappelt van verlangen naar het voorjaar. Het eerste klusje van het nieuwe seizoen is binnen voorzaaien. Het tweede? De boel buiten kan waarschijnlijk een goeie schoonmaakbeurt gebruiken.

RADAR+-groenredacteur Ilona Jongepier (foto) heeft voorjaarskriebels en dat betekent dat haar huis verandert in een tuincentrum. ‘Voorjaarskriebels gaan bij mij gepaard met het grote voorzaaien. En net als voorgaande seizoenen ben ik weer veel te fanatiek van start gegaan. De vensterbanken staan bomvol met bakjes, de tafel in de tuinkamer is bedekt met zaaitrays en in de voortuin staat een zelf in elkaar geflanste minikas die ook weer niet zó mini is en eigenlijk te veel ruimte inneemt. Al die trays en bakjes zitten vol toekomstig moois, zoals korenbloem, duifkruid, zonnehoed en cosmea, maar ook courgette, boontjes, pompoen en rucola.

Het huis is veranderd in een tuincentrum en niet iedereen is daar even blij mee. Manlief loopt mopperend rond en ergert zich aan de rommelige vensterbanken. Net als voorgaande jaren beloof ik plechtig dat ik het niet meer zover zal laten komen, maar we weten allebei dat het volgend voorjaar weer hetzelfde liedje zal zijn. En misschien nog wel een stukje erger.’

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan