Waar bleef de zomer?

Vorig jaar zomer werd overheerst door corona, maar wat was het een mooi weer! Nu kon je geen fietstocht maken zonder voor de zekerheid een regenjas mee te nemen. Laten we hopen op een herfst met blauwe luchten.

Wat is er mis met een trui? Dat vroeg ik vorig jaar eind augustus aan mijn dochter, toen ze klaagde dat de zomer weer voorbij was en de herfst in aantocht was. En zo dacht ik er ook echt over, na maanden prachtig warm weer. In de eerste weken van de coronacrisis, halverwege maart, zaten we met z’n allen hele dagen buiten in de tuin te werken, en daarna kwam er nog een lange, warme, droge zomer.

Lees ook deze bijlage

Antoinette maakt pompoensoep

Zie je op tegen pompoensoep maken omdat je denkt dat je dan zo’n hele pompoen moet schillen? Daar doet Antoinette niet moeilijk over: die gooit ’m gewoon met schil en al in de pan.

Verder lezen

Wat een verschil met dit jaar! Toen ik in augustus door de bossen liep lagen er grote plassen, alsof de grond het water niet meer op kon nemen. En nou ben ik de laatste die mag klagen, want wij zijn een paar weken naar Zuid-Frankrijk en Italië geweest. Maar hoe vaak hebben we in Nederland deze zomer een echte zomerjurk aangehad, avonden lang buiten gezeten zonder een vest aan te hoeven doen, of een fietstocht gemaakt zonder een regenjas in te pakken?

Die trui voelt dit jaar heel anders dan vorig jaar. Ik ben er echt nog niet aan toe om mijn laarzen alweer uit de kast te trekken, mijn sjaals op te diepen en mijn dikke vesten te luchten. Laten we hopen op zo’n heerlijke Indian summer in oktober: 18 graden, zon en blauwe luchten. Met in de ochtend wat mist, waardoor je als de zon schijnt de zonnestralen door de bladeren van de bomen kunt zien schijnen. Dan gaan we paddenstoelen en tamme kastanjes zoeken en pompoensoep eten, als het kan op het bankje in de tuin. En als het dan een tikje fris wordt, nou ja, vooruit, dan is er eigenlijk ook niks mis met een trui. 

Lees ook deze bijlage

De nazomer van Antoinette

Antoinette zomert graag na op de Veluwe waar wilde schapen wonen, je een hapje eet in een kasteel en vanuit het bos zo een woestijn inloopt.

Verder lezen
Lees meer over: Leuke dingen doen

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu