Dikmakers

Dikmakers, zoals aardappels, brood, roomboter en snoep zijn hartstikke slecht voor je. Toch?

Zijn zoete aardappels beter dan gewone aardappels?

Aardappels en brood

Dat aardappels en brood dikmakers zijn, is een fabeltje. Vooral bruin- en volkorenbrood zit vol met belangrijke voedingsstoffen, vitamines en vezels. Er zitten maar weinig calorieën in. Wit en lichtbruin brood bevatten weliswaar minder vezels en vitamines, maar zijn nog steeds behoorlijk caloriearm: een witte boterham, dun besmeerd met halvarine en jam is meestal een lichter en gezonder tussendoortje dan een granenreep of koek. Ook aardappels zijn caloriearm, vezelrijk, gezond en bevatten geen vet. Voor meer vezels eet je biologische aardappels in de schil. Juist door die vezels worden aardappels en (volkoren)brood langzaam verteerd, waardoor je lang een vol gevoel houdt en minder snel weer trek hebt.

Nieuw bij RADAR+?

RADAR+ biedt waardevolle tips om het gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu eenvoudig een gratis account aan en lees meteen meer!

Probeer RADAR+ gratis