De kwestie Ozempic

Het medicijn Ozempic is in eerste instantie bedoeld voor patiƫnten met diabetes type 2 die om medische redenen moeten afvallen. Inmiddels is het ook mateloos populair bij mensen die een paar kilo kwijt willen. Ze flansen een medische verklaring in elkaar en bestellen het online, of gaan naar een speciale kliniek. En nu blijft er te weinig over voor diabetespatiƫnten.

De wereldwijde omzet voor dieetproducten en -diensten zal volgens The Business Research Company naar verwachting stijgen van 273 miljard (!) euro in 2023 naar 380 miljard euro in 2027. Ondanks de opmars van de bodypositivity van de laatste jaren is een aanzienlijk gedeelte van de mensen met overgewicht overduidelijk nog steeds op zoek naar de heilige graal om af te vallen. Natuurlijk bestaat die niet, maar toch lijkt er met de opkomst van medicijnen als Ozempic iets groots te veranderen.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan