Bea heeft diabetes type 1

Bea (37) had jarenlang torenhoge bloedglucosewaarden omdat ze geen zin had om haar leven aan te passen aan diabetes. Inmiddels heeft ze het roer drastisch omgegooid.

‘Op mijn vijftiende werd er diabetes type 1 bij me vastgesteld. Vanaf de eerste dag heb ik er alles aan gedaan om de ziekte te verbergen. Als het mij niet uitkwam, dan was het er niet. En het kwam me heel vaak niet uit. Ik spoot insuline wanneer het mij uitkwam en controleerde mijn bloedsuikers niet heel regelmatig. Bijkomend ‘voordeel’ was dat je lichaamsvet verbruikt als je geen insuline gebruikt. Ik vond het wel best dat ik kon eten wat ik wilde en toch afviel, maar ik had al die tijd torenhoge bloedsuikers en een ongezonde relatie met mezelf, eten en anderen. Pas op mijn dertigste zag ik in dat dit op de lange termijn niet goed kon zijn en ben ik aan de slag gegaan met mijn gezondheid.

‘Voor het eerst leefde ik mét diabetes in plaats van ertegen’

BEA
Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan