Antoinette maakt snelle uientaartjes
Een perfecte amuse, een voorgerechtje of een goeie snack bij de borrel … Deze uientaartjes heb je in een handomdraai gemaakt, maar dat maakt ze beslist niet minder lekker!
Ingrediënten voor ongeveer 15 stuks
- 3 grote witte uien
- rol bladerdeeg
- olijfolie
- balsamicocrème (crema di balsamico)
- handje verse tijm
-
Tip
Andere kruiden dan tijm kunnen natuurlijk ook, denk aan rozemarijn of salie.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pel de uien en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Rol het bladerdeeg uit op een plank en steek er rondjes uit met behulp van een glas. Zorg ervoor dat die iets groter zijn dan de uienringen die je hebt gesneden.
- Leg de uienringen op het bakpapier.
- Giet op elke ring een beetje olijfolie en een beetje balsamicocrème en strooi er een klein beetje tijm over. Maal er naar smaak eventueel een beetje zout en peper overheen.
- Dek de ringen vervolgens af met het uitgestoken rondje bladerdeeg, zodat ze helemaal bedekt zijn: de bovenkant en de zijkanten. Prik gaatjes met een vork in het deeg en schuif het geheel in de oven.
- Bak het bladerdeeg knapperig in ongeveer 20 minuten.
- Draai de rondjes om, en klaar!
Lees meer over: Antoinettes recepten