Antoinette maakt snelle brownie
Zin in iets lekkers bij de thee en weinig tijd? In dat geval maakt Antoinette in drie minuten een verrukkelijke brownie.

Wat is dat toch met ons? We willen lekker eten, maar we willen ook snel snel snel. En dan ook nog vers. En met een persoonlijke twist. Zodat we schijnheilig bescheiden de complimenten van de visite in ontvangst kunnen nemen. Dat kan allemaal met dit onvolprezen recept: maak zelf, in drie minuten, echte brownies. Je hebt er wel een magnetron voor nodig, in de oven duurt het een kwartiertje langer. Maar ze zijn zonder enige twijfel lekkerder dan brownies uit de supermarkt of uit een pakje, en ze zijn ook nog eens helemaal plantaardig. Het halve kopje espresso geeft de brownie precies de robuustheid en diepte die hij nodig heeft.
Ingrediënten
- 3 el cakemeel of zelfrijzend bakmeel
- 4 el cacaopoeder
- 6 el sojamelk (als je het niet in huis hebt, gebruik je gewone melk)
- half espressokopje zeer sterke koffie
- anderhalve el zonnebloemolie
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 el donkere basterdsuiker
- kwart appel, geraspt
- glazen kommetje of mok (geschikt voor de magnetron)
Bereiden
- Roer alle ingrediënten flink door elkaar in het kommetje of de mok.
- Rasp het kwart appeltje erboven en roer nog even door.
- Zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron.
- Wil je ’m meteen eten, maar is ie nog te heet? Laat ’m nog even een minuut of wat afkoelen in de vriezer of voeg een bol frambozen-sorbetijs toe.
-
Tip
Geen magnetron? Geen nood. Maak het beslag en bak de brownie in een ovenvast schaaltje in een kwartiertje gaar op 200 graden.
-
Tip
Dit recept komt uit het boek ‘De Snelle Vegetariër’ van Jacinta Bokma.
-
Tip
Het is ook lekker om een handje bosbessen of een handje ongezouten noten toe te voegen aan het beslag.