Antoinette maakt een groenteschotel met peer en gorgonzola
Druk gehad, laat thuis, geen zin om te koken. Maar er liggen nog restjes wintergroenten in de ijskast. En er is gorgonzola en er zijn peren. Heb jij even geluk. Die laatste twee zijn een gouden duo. Nu kun je een geweldig gerecht maken. In een kwartiertje klaar, dan moet de boel nog wel even de oven in. Kun jij ondertussen even bijkomen met een kop thee.
Ingrediënten voor 2 personen
- bladerdeeg
- 150 gram crème fraîche (of slanker: kwark)
- 1 knolselderij
- 3 stronken witlof
- 150 gram gorgonzola
- 2 peren
- 50 gram walnoten
Bereiden
- Beleg een bakplaat met bakpapier en bedek met bladerdeeg, druk de randen goed vast.
- Zet alvast de oven op 200 graden.
- Schil de knolselderij en snijd die in blokjes van 1 cm.
- Verwijder de stronken van de witlof, en halveer ze.
- Snijd de gorgonzola in blokjes (zonder korst).
- Verdeel eerst de crème fraîche over het bladerdeeg en daarna de groenten.
- Strooi de gorgonzola erover en zet de plaat weer in de oven.
- Bak gaar in ongeveer 25 minuten.
- Schil de peren, snijd ze in blokjes en doe ze de laatste paar minuten op de schotel in de oven.
- Als de plaat uit de oven is, verdeel je de walnoten erover.
-
Tip
Alles kan
Je kunt met groente eindeloos variëren: als je een restje asperges hebt, courgette of paprika: gooi het er gewoon op. -
Tip
Liever geen schimmelkaas?
Ook met oude kaas is dit gerecht heerlijk – en ook daarbij past peer heel goed
Lees meer over: Antoinettes recepten