4 tips voor een leuker leven

Jelle Hermus is oprichter van de onlineplatform soChicken.nl en schreef boeken over de zoektocht naar geluk. Dit zijn zijn belangrijkste tips/

1. Schrap overbodige zaken 

Vraag jezelf niet: wat wil ik met mijn leven? Maar: hoe wil ik mij voelen? Zet de dingen overboord die je levenskwaliteit niet ondersteunen. Dan kom je bij andere dingen uit dan je in eerste instantie denkt. In plaats van geld, status of succes, wens je bijvoorbeeld meer rust. Of meer tijd voor mensen die je belangrijk vindt. Pak het praktisch aan en begin klein. Ruim bijvoorbeeld je kledingkast op. En vervolgens de rest van je huis.

Omarm minimalisme. Kijk vanuit daar naar je verplichtingen en relaties in je leven waarvan je niet blij wordt. Zo creëer je ruimte voor iets nieuws. Mensen die een switch in hun leven overwegen, maar bang zijn voor de financiële gevolgen, kunnen beginnen met het terugbrengen van de vaste lasten zodat er meer speelruimte en een grotere buffer ontstaat voor het nieuwe avontuur. Orde scheppen in je leven is sowieso zinvol. 

Dit is een bijlage van:

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Registreer je nu gratis en lees meteen meer!

Registreer gratis