Midlifecrisis? Laat hem maar even

Je man is somber. Hij wil geen seks met jou, maar flirt wél met de dochter van de buren. Hij klaagt dat hij snakt naar vrijheid en kijkt op internet naar foto’s van campers. Grote kans dat hij een midlifecrisis heeft. Wat moet je daarmee?Tip 1: zet hem niet meteen bij het grofvuil.

Illustratie: Sophie van Boven

De midlifecrisis blijft een populair onderwerp, ook al kunnen wetenschappers niet bewijzen dat die bestaat. In (dag)bladen lezen we om de haverklap over mannen van middelbare leeftijd die plotseling somber en ongedurig worden. Ze zeggen hun gezinnen vaarwel, nemen ontslag of kopen een camper om de wereld te verkennen – met een jonge vriendin naast zich. Als de midlifecrisis niet bestaat, wat bezielt die mannen dan? En hoe ga je ermee om als je man tot je verbijstering de relatie opzegt terwijl hij zegt allemachtig veel van je te houden?

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan