Nieuw: tuindelen

Auto’s, gereedschap, fietsen en werkplekken… Spullen delen is helemaal hip én duurzaam. Maar wist je dat je sinds kort ook je tuin kunt delen?

Een heerlijke tuin om te spelen, relaxen of tuinieren. Om te genieten van de natuur en lekker op te laden. Voor de één een rijkdom, voor de ander een wens. Op de website deeltuinen.nl kun je nu gratis iemands tuin ‘reserveren’ of je eigen tuin aanbieden.

Met de zoekfunctie kun je zien welke tuinen in jouw buurt worden aangeboden. Op dit moment zijn dat er nog niet zo veel, omdat het platform net is opgestart, maar de bedoeling is dat het snel gaat groeien. De mogelijkheden zijn oneindig. Liefhebbers van tuinieren kunnen bijvoorbeeld in overleg met de aanbieder overeenkomen om een moestuintje te beginnen, zodat gebruiker en eigenaar beide kunnen profiteren van de opbrengst van de gedeelde inspanningen. Voor ouderen uit de stad biedt het de mogelijkheid om even een rustmomentje te hebben midden op de dag. Gezinnen met kinderen kunnen even uitblazen in een groene omgeving. En hoe leuk zou het zijn als de eigenaar van de leentuin zo gastvrij zou zijn om jou een kampeernachtje in zijn tuin te gunnen?

We zijn benieuwd wat jullie van dit initiatief vinden. Ben je van plan om je tuin aan te melden of zelf een mini-vakantie in iemand anders tuin te plannen deze zomer? Laat ons jullie ervaringen weten!

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan