Schoonmaaktips voor je keuken die echt werken

Is je keukenapparatuur hard toe aan een poetsbeurt? Houd deze handleiding paraat en alles is zo weer blinkend.

Oven en magnetron schoonmaken

  • Vieze oven? Onderneem ’s avonds actie: laat de oven voorverwarmen tot 150°C en zet ’m uit. Doe een laag lauw water met een scheut ammonia in een ovenschaal, zet in de oven en doe de klep dicht. De volgende ochtend haal je alle vuile vettigheid makkelijk met een theedoek weg.
  • Roosters en bakplaten die niet meer schoon worden in de afwasmachine, doe je in een vuilniszak met een scheut ammonia. Goed afsluiten en een nachtje buiten laten staan. ’s Ochtends haal je ze eruit – oppassen met de dampen – en zijn ze zo weer schoon met water en een schuursponsje.
  • Iets te enthousiast opgewarmde pindasaus die door de hele magnetron zit, veeg je moeiteloos weg als je er eerst een kommetje met water en een paar knepen citroensap in verwarmt.

Tegenwoordig kun je voor thuisgebruik antibacteriële schuursponsjes kopen. Ze zijn sterker, blijven langer goed en zijn hygiënischer.

Fornuis schoonmaken

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan