Fix ’t met lak

Het betere badkamerkastje bevat een bus haarlak en een flesje blanke nagellak. Handig voor allerlei kleine reparaties.

Watervaste stift verwijderen

Met haarlak kun je vlekken van watervaste stift op harde oppervlakten verwijderen. Gebruik wel haarlak zonder olie, anders vervang je de ene vlek door de andere. Beetje lak spuiten, daarna wrijven met keukenpapier.

Handvat vastplakken

Met haarlak kun je loszittende handvatten vastzetten van je motor, scooter, brommer of fiets. Haal het losse handvat van het stuur, maak het zo nodig schoon, spray er een beetje haarlak in en duw het terug op zijn plaats.

Knoop vastzetten zonder garen

Los draadje zodat je een knoop dreigt te verliezen?  Met een klein likje nagellak fixeer je het garen.

Gaas met gaten dichten

Een scheurtje in gaas repareer je door er een beetje blanke nagellak over te smeren. Grotere scheuren kun je eventueel eerst met naald en draad bij elkaar binden en vervolgens insmeren met nagellak.

Sterretje repareren

Pats, ineens zit er een sterretje of barstje in de autoruit. Dan kun je als noodoplossing wat blanke nagellak op de beschadiging aanbrengen en zo erger voorkomen. 

Kras in glas wegwerken

Hoe voorzichtig je ook doet, na verloop van tijd verschijnen de eerste krasjes in je glazen tafel. Breng een dun laagje nagellak aan, laat een uur drogen en verwijder daarna de nagellakresten met een doekje met nagellakremover.

Lees ook deze bijlage

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan