Bespaartip: auto zelf wassen

Een blinkende auto: dat is voor de ware autoliefhebber een must. Maar ook voor wie de wagen minder heilig is, is het belangrijk om ’m schoon te houden: zo blijven lak, maar ook sensoren, in topconditie. Tweewekelijks door de wasstraat dan maar? Dat loopt al snel in de papieren. Goedkoper – en volgens autofanaten ook beter, omdat je krassen voorkomt – is het om zelf een emmer te pakken.

Opbrengst Was je zelf, dan heb je autoshampoo, een microvezelhandschoen en een goede droogdoek nodig. Daar reken je bij een online autoshop rond de € 21 voor af, maar alleen met de shampoo doe je al vijftig keer. Tweewekelijks auto wassen (circa 25 keer per jaar) kost je dan jaarlijks zo’n tientje. Rijd je de wasstraat door, dan reken je makkelijk 25 x € 11,50 af, wat neerkomt op € 287,50 per jaar. Doe je het zelf, dan houd je dus € 277,50 in je zak. En je krijgt er een gratis portie beweging bij.

Besparing: € 227,50

Mag je je auto voor de deur poetsen?

Dit is afhankelijk van de gemeente waarin je woont. Je kunt dat het beste daar navragen.

En het milieu dan?

De viezigheid van je auto verdwijnt met het water via de put in het riool. In sommige gemeenten komt alles wat in afvoerputten op straat wordt opgevangen, rechtstreeks terecht in het grondwater of oppervlaktewater. In dat geval is de wasstraat toch een beter idee.

  • TIP

    Gebruik altijd een biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld groene zeep. Dit laat ook een vuilafstotend laagje achter op je ruiten. Lastig te verwijderen insecten op je ruit? Kies dan voor een milieuvriendelijke spray.

Lees meer over: Bespaartips

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu

Log in om de reacties te lezen (3)

P.Th de Treek
24-04-2021 om 16:59

quote: Bespaartip: auto zelf wassen /quote
Misschien is dat zo, maar niet in elke gemeente mag jij je auto voor de deur wassen vanwege het Milieu.
Bovendien woond niet iedereen in een beneden huis, je hebt ook mensen die in een flat of Appartement wonen weet je op 3 hoog of hoger.
Om dan telkens met een emmer gevuld met water enz. naar beneden te gaan om je auto te wassen, schiet niet echt op.
Dus als jij zonodig geld wilt besparen door je auto met de hand te wassen, mag je eerst wel kijken of 1. het mag van jouw gemeente en 2. zien waar jij woond en of jij zo sportief bent om met je emmer water naar beneden te gaan.

Praat mee