Bezuinigen zonder zeuren

Net als veel mensen met een middeninkomen kan journalist Niki Rap steeds moeizamer rondkomen. Vervelend? Natuurlijk, maar inmiddels is ze een kei in kostenbesparende acties zonder in te leveren op comfort en plezier. ‘Koud douchen weiger ik.’

‘Zullen we pizza bestellen?’ Nog niet zo lang geleden klonk die vraag hier minstens wekelijks, nu bijna nooit meer. We hebben er de centen niet meer voor. Kon je vroeger nog een goede pizza voor een tientje scoren; nu kost een quattro formaggi zo € 15. Dat tikt snel aan in een huishouden van vier personen. En dan is het vaak ook nog een klef en goor exemplaar. Daarom vervangen we Thuisbezorgd nu vaak door Dr. Oetker. De Ristorante-pizza’s uit de vriezer kunnen zelfs onze jongens van 21 en 18 bekoren. Als dat het enige was dat we de afgelopen tijd hadden ingeleverd, was het uiteraard een luxeprobleem. Maar dat is het niet. We hebben überhaupt steeds meer moeite om rond te komen. Tot vorig jaar stortten mijn man en ik maandelijks € 400 op een aparte rekening voor de boodschappen. Dat is allang niet meer genoeg. We laten nu zeker € 600 per maand achter in de supermarkt. Waar bleef de tijd dat je nog een pak yoghurt scoorde onder een euro? En waarom zijn groenten en fruit zo achterlijk duur geworden?

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan