Duurzaam ondernemen: Granny’s Finest

Jip Pulles en Niek van Hengel hebben een landelijk netwerk van oma’s die hippe accessoires breien voor hun bedrijf Granny’s Finest. De grootmoeders krijgen daar gezelligheid en uitstapjes voor terug.

Hoe zijn jullie ooit op het idee gekomen?
‘Toen Niek en ik de ­Rotterdamse opleiding Small Business Retail Management deden, bezocht hij regelmatig zijn opa in het verzorgingstehuis. Daar zag hij een oud dametje dat driftig zat te breien. Hij vroeg haar een keer wat ze maakte en voor wie, maar kreeg daar geen duidelijk antwoord op. De vrouw had nauwelijks nog vrienden en familie. Dat voorval zette ons aan het denken, en leidde tot mijn afstudeerscriptie: een bedrijfsplan voor een sociale onderneming. Tijdens mijn onderzoek kwam ik erachter dat er door vrouwen op leeftijd ontzettend veel wordt gebreid, maar meestal dingen die niemand wil hebben. Ik besloot ze te koppelen aan jonge designers. Op dat idee kwam ik dankzij mijn zus, die destijds studeerde aan de kunstacademie. Daar lopen creatievelingen rond die geweldige dingen ontwerpen, maar vaak de ambachtelijke en commerciële vaardigheden missen om ze te realiseren.’

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan