Mijn uitdaging: 30 dagen goed doen

Journalist Marlies Willemze (32) is vooral druk met haar eigen leven en vergeet geregeld om bezig te zijn met de mensen om haar heen. Dat wil ze anders aanpakken. Begin deze zomer richtte ze haar blik naar buiten en deed ze elke dag iets goeds voor een ander.

Koop eens een bloemetje voor iemand of stuur eens een kaartje, je wordt er blij van!

DAG 1 Het draait te veel om mij

Het is me als kind met de paplepel ingegoten: je moet aandacht hebben voor de mensen om je heen. Mijn moeder is een ster in kaartjes sturen, attente cadeautjes regelen of op de koffie gaan bij iemand die wel een bezoekje kan gebruiken. Mijn vader koopt geregeld een stapeltje boeken om uit te delen aan vrienden en familie. Mijn zusje staat soms zomaar op de stoep met een pot zelfgemaakte granola of hummus en ze kookt met het grootste gemak een heerlijke maaltijd waar iedereen kan aanschuiven. Tot mijn schaamte ben ik in de laatste jaren wel iets van die attentheid verloren. Misschien niet heel verwonderlijk: ik heb een druk gezin met drie jonge kinderen (8, 5 & 2), doe een studie en werk. Toch schuurt het geregeld. Het draait allemaal wel heel erg om mij en mijn gezin. Tijd om de proef op de som te nemen: wat gebeurt er als ik dertig dagen bewust iets goeds doe voor een ander?

DAG 2 Twintig mensen zeggen goedemorgen terug

Dit is een EXTRA artikel

Dit is een EXTRA artikel en alleen te bekijken voor abonnees. Maak nu een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past om direct onbeperkt toegang te krijgen tot alle artikelen.

Maak een account aan