Hemelbestormer Enny van Arkel

Enny van Arkel is een verbinder van generaties. Ze zorgt dat jongeren colleges kunnen geven aan ouderen en laat ze zien hoe leuk die wereld kan zijn. Daarmee doet ze bovendien iets aan het welzijn van ouderen. ‘We zitten vaak alleen maar in onze eigen bubbel, terwijl we elkaar toch echt nodig hebben.’

Hemelbestormer

Enny van Arkel (1987) noemt zich ‘ouderenondernemer’. Samen met Ilse Nieuwland runt ze naast Oud Geleerd Jong Gedaan ook trainingsbureau 1330, dat zich inzet voor het vergroten van sociale inclusie onder alle leeftijdsgroepen. Enny van Arkel woont met haar man en dochter (4) in Amsterdam.

‘Ik verdraag het niet als mensen worden buitengesloten’

Wat zijn je associaties met ouderen?’ Met die vraag beginnen Enny van Arkel en Ilse Nieuwland, oprichters van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG), de lezingen die ze op hbo- en wo-instellingen overal in het land houden. ‘En dan worden we bekogeld met alleen maar negatieve associaties’, vertelt Enny van Arkel in hun Amsterdamse kantoor. ‘Het gaat van stinken tot traag, van suf tot niet digitaal vaardig, van rollators naar kunstgebitten en andere hulpmiddelen.

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan