Met deze tips kom je de winter wel door

Nog even door bikkelen tot het lente wordt op vilten zooltjes en met een kampvuurtje op tafel. Ook warmen we sleutels op, gaan we pluishaar te lijf en maken we vogels blij.

Maak zelf vogelvoer voor in de boom

Maak van een ijzerdraadje een hengsel en maak dat vast aan een wc-rol. Smeer de rol in met pindakaas (geen gewone pindakaas, koop speciale vogelpindakaas) en rol hem daarna door vogelvoer. Hang de traktatie in een boom.

Zacht haar met een masker van banaan

In de winter wordt je haar vaak pluizig en droog. Maak zelf dit fijne masker. Nodig: 1 banaan, 1 eetlepel olijfolie (of kokosolie of amandel olie). Prak dat tot een zacht papje. Verdeel het over je haar, vooral in de droge punten. Bedek je haar met een badmuts. Laat het een halfuurtje inwerken. Spoel het dan uit en was het. 

Maak een bloempotkacheltje

Dit grappige bouwwerkje van terracotta potten warmt een kleine ruimte perfect op. Ook leuk voor buiten op de tuintafel. Door middel van een lang schroefdraad, moertjes en ijzeren ringen maak je twee potten aan elkaar vast (de kleine pot zit in de grote verstopt). Zet de ‘dubbele pot’ op bakstenen of houtblokken, en zet er een kaars onder.

Wat is-ie toch fijn veelzijdig! Banaan zit vol gezonde vezels en helpt tegen pluishaar

Warme voeten met zelfgemaakte zooltjes

Van wolvilt knip je zooltjes voor in je schoenen. Zo blijven je voeten lekker warm. Als mal gebruik je losse inlegzooltjes. Wolvilt kun je o.a. kopen bij Pipoos, losse zooltjes bij de Hema, wollen inlegzooltjes bij bol.com. Meer tips tegen koude voeten:

  • Draag wollen huissokken
  • Beweeg regelmatig gedurende de dag
  • Masseer je benen en voeten met verwarmende massageolie of neem een voetenbadje met wat arnica-olie.
  • Neem wisselbaden (thuis of in de sauna)
  • Eet of drink iets warms. Verwarmende kruiden zijn gember, zwarte peper, kaneel, rozemarijn en cayennepeper.

Zo ontdooi je bevroren sloten

Vriest het zo hard dat de sleutel niet meer in het slot gaat? Zorg dat je altijd lucifers of een aansteker op zak hebt, dan kun je daar de sleutel mee opwarmen. Houd de sleutel niet te lang in het vuur, anders bestaat de kans dat je hem buigt bij het draaien. Je kunt de sleutel ook warm maken door hem even in warm water te houden. Een andere manier om het slot proberen open te krijgen is door de sleutel in te smeren met handgel. Het hoge alcoholpercentage in de handgel brengt het vriespunt van water omlaag, waardoor het ijs in het slot smelt.  Ook de sleutel insmeren met vaseline is een beproefd middel.

Lees meer over: Leuke dingen doen

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu

Log in om de reacties te lezen (2)

G.P.Th. Kloeg
07-11-2020 om 12:19

Door de Vogelbescherming en andere organisaties wordt voortdurend gewaarschuwd voor het gebruik van gewone pindakaas voor vogels: veel te zout, nooit gebruiken. Er is speciale vogelpindakaas, te verkrijgen in tuincentra e.d.

RADAR+ redactie
09-11-2020 om 10:12

Bedankt voor uw opmerking. U heeft helemaal gelijk, we hebben de tekst aangepast.

Praat mee