Antoinette maakt Koreaanse groentenpannenkoekjes
Deze pannenkoekjes lijken een beetje op groente-omeletjes. Fantastisch als lunch, zeker als je houdt van hartig, maar ook prima als avondmaaltijd. En een buitengewoon praktisch recept als je nog veel restjes groente in de ijskast hebt liggen. Kijk dus verder dan de groenten die hier genoemd worden. Gebruik ook gerust courgette, prei, paprika, mais, ui.
Ingrediënten voor 4-5 personen
Het beslag
- 200 g meel
- 4 el maizena
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 300 ml ijskoud water
De groente
- ¼ rode kool
- ¼ t witte kool
- 4 wortels
- 3 lente-uitjes
- 4 stengels bleekselderij
De saus
- 4 el sweet chilisaus
- 3 el sojasaus
- 2 tl sesamolie
- 1 el rijstazijn
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
-
TIP
Parmezaanse kaas erop is lekker, maar voor vegans kan het ook prima zonder
Bereiden
- Doe het meel, bakpoeder, zout en de maizena in een kom en roer door elkaar.
- Klop met een garde terwijl je het water er in delen bij doet.
- Snijd de kool, de wortels, de ui en de bleekselderij fijn, en schep door het beslag.
- Verwarm een beetje olie in een kleine koekenpan en doe er een dun laagje van het mengsel in. Zorg dat je de pan er niet doorheen kan zien.
- Bak aan beide kanten goudbruin, en herhaal dit totdat het beslag op is.
- Roer het beslag elke keer even door voordat je een nieuwe pannenkoek maakt, zodat de ingrediënten niet naar onderen zakken.
- Doe de sojasaus, sesamolie, rijstazijn, chilisaus en de sesamzaadjes in een bakje en roer goed door.
- Snijd de pannenkoekjes in vierkantjes van 2 bij 2 cm voordat je ze opdient. Dan kun je ze met stokjes eten en dippen in de saus.
Lees meer over: Antoinettes recepten en Goed eten