Jongeren vinden duurzame relatie lastig
Veel jongeren hebben wel veel seks, maar gaan geen duurzame relatie aan. Vaak omdat ze niet het goede voorbeeld kregen van hun gescheiden ouders. Maar wat ook bij hun twijfels over vaste verkering komt kijken is de klimaatverandering, oorlog en pandemieën. Onderschat dat niet, in de jeugdzorg kunnen hulpverleners het werk nauwelijks aan.
We zijn allemaal jong geweest. Wie herinnert zich niet die zorgeloze tijd waarin je vrij van al te grote verantwoordelijkheden van geliefde naar geliefde fladderde? Waarin je genoot van seks, drugs en rock-’n-roll alsof er geen morgen was, waarin je jezelf en de wereld verkende in grote onbevangenheid?
En wie herinnert zich niet hoe je daarna overging tot de orde van het leven: vaste verkering, samenwonen, trouwen, kinderen. Een baan, een hypotheek, een baas, de vereniging van eigenaars, het familieberaad? Die overgang kun je soms betreuren als je naar een Franse film kijkt of een romantisch liedje hoort – maar ja, denk je dan, ik kan nu wel naar deze film gaan en naar dit concert omdát ik mijn verantwoordelijkheid heb genomen.
Dit is een EXTRA artikel
Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!