Inbraakpreventie: goede sloten of een alarmsysteem?

Overal word je bestookt met reclames voor een alarmsysteem, want pas dan zou je ‘veilig kunnen slapen’. Maar inbraakpreventie begint met goed hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Investeer daar allereerst in, scheelt ook een hoop centen.

Bespaartips

Opbrengst Neem Verisure, voor rond de € 800 levert die een alarmsysteem. Daarnaast betaal je per maand zo’n € 45 voor de meldkamerservice. Het eerste jaar kost dus € 1340, daarna € 540 per jaar. De kosten van goed hang- en sluitwerk hangen af van het aantal deuren, ramen en het soort SKG-sloten (drie sterren is het meest inbraakwerend), stelt sloten­info.com. Maar voor maximaal € 400 ben je met een rijtjes­woning met alleen een voordeur klaar. Besparing in het eerste jaar: € 940, en daarna hou je dus jaarlijks honderden meldkamer-euro’s in je zak. Slaapt rustig toch?

Lees ook deze bijlage

Geef inbrekers geen kans

Nu we weer teruggekeerd zijn naar ‘normaal’ en massaal op vakantie gaan, grijpen inbrekers weer hun kans. Want in vakantietijd wordt er nóg vaker ingebroken. Hoe houd je het dievengilde buiten de deur?

Verder lezen
Lees ook deze bijlage
Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Bespaartips, Veilig leven en Zuinig leven

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu