Rondkomen van een modaal inkomen met een groot gezin

Gina Kingma (47) is getrouwd met Herman (52). Ze hebben drie kinderen, van 19, 17 en 12. Ze wonen in Leeuwarden. Gina is financieel planner (zichtopgeld.nl). Herman is detail engineer en maakt 3D-tekeningen van jachten. Gezinsinkomen: ongeveer modaal.

Kunnen jullie goed rondkomen?

‘De prijzen zijn gestegen, maar onze inkomens ook. Ik heb het idee dat dat met elkaar in evenwicht is. Onze kinderen brengen wel meer kosten met zich mee. We hebben drie grote tieners rondlopen. Ze eten meer, ze douchen vaker, ik heb meer was, ze zitten op hun kamer, de verwarming staat daar aan en er staat ook constant een beeldscherm aan. En de schoolkosten natuurlijk. De oudste zit op het hbo. Ook uitjes zijn duurder. Vroeger konden ze overal goedkoop naar binnen. Nu betalen we voor vijf personen het volwassenentarief. Dat tikt aan. Maar wij hebben goed zicht op onze inkomsten en uitgaven. Daarom kunnen we altijd goed rondkomen.’

Wat is jullie grootste kostenpost?

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan