Harmonie à la Feng Shui

Feng shui is de meer dan 3000 jaar oude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Debby Wezelenburg is Feng shui-adviseur. Ze geeft tips om kleine woningen harmonieus en rustig aan te laten voelen, zodat er een fijne sfeer hangt.

1Gebruik kasten met dichte deuren.
Je wilt zo min mogelijk spullen zien. Een open, volle boekenkast geeft een onrustig gevoel. Juist een klein huis met zo min mogelijk prikkels, voelt prettig aan. Een beetje orde in de kasten kan trouwens geen kwaad. Houd het netjes.

2Houd de vloer zo veel mogelijk vrij.
Maak optimaal gebruik van de hoogte van een ruimte. Planten hoeven niet te staan, laat ze hangen. Liever hanglampen aan het plafond, of wandlampen, dan staande verlichting. Kies voor een wandkastje dat zweeft en niet voor een dressoir op de vloer.

3Kies voor één eyecatcher.
Een heleboel kleine accessoires laten een kleine ruimte overvol lijken.

4Heb je een buitenruimte?
Benut ‘m! Zet een tuinbank neer. Of leg een geveltuin aan: steen eruit, plant erin. Zo vergroot je de woonoppervlakte.

5Kies in huis voor zo veel mogelijk ronde vormen.
Aan een rond tafeltje of een ronde poef stoot je je nauwelijks. Nog een voordeel van ronde vormen: ze laten volgens Feng shui de levensenergie goed doorstromen.

6Geneigd om een hoogslaper te nemen?
Doe het niet. Het lijkt handig, zo’n hoog bed met daaronder opbergruimte. Maar spullen onder je bed stagneren volgens de principes van Feng shui de energiestromen, wat kan leiden tot een onrustige nachtrust. Helemaal bij kinderen.

7Zorg dat er niet te veel spullen bijkomen. Dat is misschien wel de allergrootste uitdaging. 

Lees meer over: Schoonmaken en opruimen en Wonen

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu