Fiets naar je (thuis)werk-dag

Dat fietsen gezond is, want stevig bewegen, is natuurlijk bekend. En dat het leuk is ongetwijfeld ook. Maar wist je ook dat er jaarlijks een ‘Fiets naar je werk-dag’ wordt georganiseerd? In 2024 is dat op donderdag 16 mei. Gezondheid is één van de doelstellingen van dit initiatief, maar ook het milieu is een factor die meespeelt. Bovendien bespaar je heel wat kosten door een dag de auto te laten staan.

Thuiswerkers doen een thuiswerkrondje

Is 16 mei voor jou een thuiswerkdag? Ook dan kun je gewoon meedoen! Hoe? Bij je aanmelding geeft je aan hoeveel kilometer je normaal gesproken heen en weer zou fietsen. Op de dag zelf pak je op een voor jou passend moment de fiets en fiets je een thuiswerkrondje met hetzelfde aantal kilometers. En niet smokkelen natuurlijk!

Voor het goede doel

Door de fiets te pakken in plaats van de auto bespaar je gemiddeld 41 cent per kilometer op je autokosten. Als je wilt, kun je dit bedrag doneren aan het project Bike4Work van Cycling out of Poverty. Daarmee help je scholieren, boeren en kleine ondernemers in Kenia en Oeganda. Elke 150 euro betekent één fiets waarmee ze sneller naar school of de markt kunnen komen om hun waren aan te bieden en geeft het ze een betere toegang tot watervoorzieningen. Dus met het fietsen op deze ‘Fiets naar je werk-dag’ doe je niet alleen iets goeds voor je gezondheid en het milieu, maar help je tegelijkertijd ook een ander. Hoe mooi is dat!

Aanmelden kan op www.fietsnaarjewerkdag.nl.

Lees meer over: Bewegen

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu