Antoinette maakt Oestershoarma
Ik eet al heel lang geen vlees meer, maar een broodje shoarma met vleesvervangers smaakte me altijd prima. Deze smeuïge padden- stoelenvariant met oesterzwammen vind ik nog beter. Een heerlijke lunch of een fijne snack bij een kom soep in de winter.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g oesterzwammen
- 1 teentje knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 3 tl maismeel
- olie om in te bakken
- 4 pitabroodjes
- een paar blaadjes ijsbergsla, in reepjes gesneden
Ingrediënten voor de saus
- 3 el (plantaardige) yoghurt
- 1 el (plantaardige) mayo
- half teentje knoflook
- zwarte peper
- zout
Bereiden
Verhit de oven op 200 graden en rooster hierin kort de pitabroodjes. Je kunt ook een tosti-ijzer gebruiken.
Verhit wat olie in de koekenpan, en fruit op een niet al te hoog vuur de fijngehakte knoflook. Snijd de oesterzwammen in reepjes, en doe ze in de pan. Laat lekker meebakken, en strooi ondertussen de kruiden en het maismeel over de paddenstoelen. Het vuur mag nu wat hoger om de paddenstoelen niet alleen gaar, maar ook krokant te krijgen. Blijf roeren. Voeg naar smaak zout toe.
Voor de saus meng je het uitgeknepen teentje knoflook met de yoghurt en de mayo, en voeg je wat zout en versgemalen peper toe. Flink roeren.
Snijd de pitabroodjes open, verdeel er wat reepjes salade in, vul ze met de paddenstoelen en top af met de knoflookyoghurt.