Antoinette maakt granola

Je vraagt je waarschijnlijk af: waarom zou je zelf granola maken, in plaats van lekker makkelijk een pak te halen? Nou, probeer het maar. Het antwoord is: inhoud en smaak, en beide zijn overtuigend. Allereerst de inhoud: in kant-en-klare pakken granola of cruesli zit vaak een overmaat aan suiker, vaak tot zo’n 20%. Volkomen onnodig. En punt twee: de smaak. Maak je deze granola, dan geniet je eerst van de heerlijke geur in je keuken en daarna van een lichtzoete, gezonde, knapperig geroosterde granola die je kunt combineren met yoghurt, fruit, havermout, of die je zo uit het handje kunt eten als snack. 

Ingrediënten

  • 300 g vlokken havermout (ongesneden)
  • 100 g pecannoten
  • 50 g ongezouten amandelen
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g gedroogde kokossnippers
  • 50 g meel • 1/2 tl zout
  • 1 tl kaneel (of meer)
  • 1 tl vanillearoma
  • 4 el kokosolie
  • 6 el maple syrup of agavesiroop

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 150°C, bij voorkeur op de heteluchtstand als je oven die heeft. 
  • Hak de pecan­noten en amandelen grof.
  • Mix de havermout, pecannoten, amandelen, zonnebloempitten, kokossnippers, meel, kaneel en zout in een kom en zet apart.
  • Doe de kokosolie in een ovenbestendig schaaltje en zet het even in de oven tot de kokosolie is gesmolten.
  • Roer daarna de maple syrup (of agavesiroop) en de vanille erdoor en schenk het over het havermoutmengsel. Roer goed door. 
  • Verspreid het geheel met een lepel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het zo goed mogelijk zodat het een dunne laag is. 
  • Zet de plaat 20 minuten in de oven, schep het mengsel om en zet het daarna nog eens 20 minuten in de oven.
  • Haal de granola na 40 minuten uit de oven en laat het (zonder te scheppen) afkoelen. Bewaar daarna in een luchtdichte pot.
Lees meer over: Antoinettes recepten en Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu

Log in om de reacties te lezen (1)

A Schaap
04-03-2022 om 12:49

Ga zo spoedig mogelijk granola maken.

Praat mee