Antoinette maakt bananenbrood met bosbessen
Paar bananen op de fruitschaal die al flink bruin beginnen te worden? Dat zijn de perfecte exemplaren voor een vers bananenbroodje. Een heerlijke snack zonder toegevoegde suikers: met de dadels, de bananen en de bosbessen is het echt zoet genoeg.
Ingrediënten
- 125 g meel (tarwe of spelt)
- 125 g havermoutvlokken
- 2 tl bakpoeder
- halve tl baking soda
- 1 tl kaneel
- 1 tl speculaaskruiden
- flinke snuf zout
- 3-4 dadels
- 3-4 (over)rijpe bananen
- 50 ml amandelmelk
- 50 ml zonnebloemolie
- 100 g bosbessen
- optioneel voor garnering: pompoenpitten, zonnebloempitten
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding, 50-55 minuten baktijd.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Bedek een bakblik met bakpapier.
- Meng de droge ingrediënten (havermout, meel, bakpoeder, baking soda, kaneel, speculaaskruiden en zout) in een kom.
- Prak de banaan, snijd de dadels in kleine stukjes en voeg dat alles met de amandelmelk en zonnebloemolie toe aan de kom.
- Mix de droge en natte ingrediënten samen met een garde tot een beslag (niet te lang).
- Doe de helft van het beslag in het bakblik, en maak in de lengte een holletje.
- Doe daar de bosbessen in (bewaar er een paar voor de garnering), en dek af met de rest van het beslag.
- Bestrooi de bovenkant eventueel met meer bosbessen, havermout of pompoen- of zonnebloempitten ter decoratie.
- Bak het brood 50-55 minuten in de oven.
- Prik met een satéprikker in het midden van het bananenbrood om te kijken of het gaar is.
- Het is klaar wanneer de prikker er schoon uit komt.
- Haal het brood uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen.
-
Tip
Als je het bananenbrood afgedekt in de koelkast bewaart blijft het een week goed
Nieuw bij RADAR+?
RADAR+ biedt waardevolle tips om het gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu eenvoudig een gratis account aan en lees meteen meer!