Altijd te laat

Iedereen heeft er wel eentje. Een vriendin die steevast een halfuur te laat aan komt zetten, terwijl jij duimen zit te draaien op de afgesproken plek. Of ben je zelf een notoire laatkomer? Tips om het gedrag van je vriendin óf dat van jezelf te verbeteren.

Ze doet het niet expres

Als ik vriendin R. halverwege onze afspraak vraag hoe het eigenlijk kan dat ze het elke keer weer presteert om te laat te komen, terwijl ze weet hoe storend dat is voor haar omgeving, schiet ze in de verdediging: ‘Ik doe het toch niet expres?’ En misschien heeft ze daar wel gelijk in, want volgens Pieternel Dijkstra is de typische telaatkomer iemand die chaotisch, makkelijk en nonchalant is. ‘Mensen die chronisch te laat komen, zijn vaak een beetje slordig in bijvoorbeeld hun huis, komen heel spontaan over en zijn erg flexibel. Als jij een afspraak op het laatste moment afzegt of een kwartier of langer vertraging hebt, is de kans groot dat de laatkomer zijn of haar schouders ophaalt en denkt: helemaal geen probleem, kan gebeuren!’

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan