Een dip? Dit doe je eraan!

Een dip rond theetijd, slaperigheid na de lunch, wegdommelen na het achtuur­journaal. Allemaal momenten waarop je wel een energieboost kunt gebruiken.

Om een uurtje of elf een boterham

Je voelt je halverwege de morgen moe, slap en trillerig (en snakt naar een gevulde koek). Waarschijnlijk heb je niet genoeg ontbeten en is je bloedsuikergehalte laag. Los het niet op met iets suikerrijks, want dan voel je je na een halfuur weer net zo moe. Dus geen koek en geen banaan.

Het handigst is een boterham of een volkorencracker met notenspread of pindakaas. Dat verzadigt tot de lunch en de vitamine B en E erin zijn een energie-extraatje. Daar kun je eventueel wel die banaan bij eten: de vezels en gezonde vetten uit de noten zorgen ervoor dat de suiker uit de banaan niet te snel in je bloed belandt.

Maak na de lunch een wandeling

Je stort in na de lunch. Nee, nu is ‘te weinig eten’ juist niet het probleem, eerder het tegenovergestelde! Je lichaam is nog druk bezig met de vertering en dat kost energie. Beste oppepper: een wandelingetje buiten, 10 minuten flink doorstappen helpt al. Wat trappen op en af kan ook. En ja, ook die ene kop koffie kan nu wonderen doen!

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan