Rondje wandelen door Nederlandse Nationale Parken

Nederland telt liefst 21 Nationale Parken en één Unesco-Geopark. In al die parken zie je pas goed hoe gevarieerd het Nederlandse landschap is. Hup, in de benen dus.

Routemaker Rob Wolfs vindt ‘zijn’ Trage Tocht Herkenbosch (16 kilometer) door het Limburgse Nationaal Park De Meinweg een aangename verrassing.

Als het over wandelen gaat, krijgt het zuiden van Limburg altijd alle aandacht. Dat is volslagen onterecht. Ook het noorden en midden van de provincie zijn meer dan de moeite waard. De Meinweg – ten oosten van Roermond – is een aangename verrassing, net als Nationaal Park Maasduinen, dat boven Venlo ligt. Je vindt er een zogeheten terrassenlandschap, ontstaan door het uitslijten van de rivier de Maas. Tijdens deze route loop je over drie van die plateaus, en ga je voornamelijk door halfopen landschap met twee grote heidegebieden: de enige plek in de provincie Limburg waar de adder nog voorkomt.

‘Je loopt door een terrassen­landschap, ontstaan door het uitslijten van de rivier de Maas’

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan