‘Geen groene vingers’ is geen excuus

Er zijn nog veel mensen die weinig aan hun tuin doen of de boel dichtgooien en betegelen. Tv-tuinman en duurzaamheidsvoorvechter Lodewijk Hoekstra gelooft niet in het excuus ‘geen groene vingers’.

Portretten

Volgens het Nationale Tuinonderzoek van Fonteyn zijn wij Nederlanders graag in onze tuin – ruim 42 procent van de mensen brengt minstens acht uur per week in de tuin door. De tuin is steeds meer een verlengstuk van het huis geworden, en we besteden er dus ook veel tijd aan.

Toch is er nog wel wat winst te behalen, denkt tv-tuinman, ondernemer en spreker Lodewijk Hoekstra. Hij ziet nog steeds veel tuinen die betegeld zijn en weinig groen herbergen. ‘Misschien ligt dat deels aan het feit dat een tuin vroeger meer functies had dan nu,’ zegt Lodewijk. ‘Een gedeelte was moestuin, en als je de was ophing, maakte je over de heg een praatje met de buurvrouw.

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan