Je outfit tijdens het thuiswerken; comfortabel of netjes?

De noodzaak om je in een kekke (kantoor)outfit te hijsen is er niet op thuiswerkdagen. Goed, voor een digitale meeting wil je nog wel wat leuks aantrekken, maar verder kun je net zo goed weer in je comfortabele pyjama of slobberige huispak achter de computer gaan zitten, toch? Dat zou je misschien denken, maar het is niet waar…

Je bent minder productief

Als je in je huispak aan het werk gaat, ben je minder productief. Zonder dat je het zelf beseft, associeert je brein deze comfortabele kleding namelijk met ontspanning, waardoor er minder werk uit je handen komt.

Betekent dit nu dat je je werkoutfit weer uit de kast moet halen? Dat hoeft niet, volgens de Amerikaanse bedrijfspsychologe Charlotte Armitage. “Een van de voordelen van thuiswerken is dat je je niet hoeft te houden aan eventueel geldende kledingvoorschriften.
Maar maak er wel een gewoonte van om je pyjama of huispak ‘s morgens altijd te verruilen voor iets anders: gewone, comfortabele kleding die je ook zou aantrekken als je de deur uit zou gaan en waarvan je in elk geval het gevoel hebt dat je je werk er ook in zou kunnen doen. Daarmee creëer je ook een mindset die je voorbereidt op je werkdag.”

Negatief zelfbeeld

Dagelijks lang rondlopen in je slobberige huispak is niet zo goed voor je zelfbeeld: je voelt je toch altijd nog een stuk beter wanneer je je leuk aankleedt, ook al zie je de hele dag geen collega’s.

Je beweegt minder

Even een rondje om in je lunchpauze? Dat doe je niet zo snel in je huispak. En dat is jammer, want dagelijks een half uurtje in de buitenlucht is goed voor lichaam en geest.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan