Succesvol daten

Datingsites en apps zijn inmiddels een ingeburgerde manier om een partner te zoeken. Wil je je ook op het online datingpad begeven, dan zijn hier wat handige tips van psycholoog en relatietherapeut Marcelino Lopez.

#1 Een goede foto is het halve werk

Presentatie is belangrijk: een melige foto is leuk voor je vriendinnen en vrienden, maar niet als profielfoto op een datingsite. Kies voor een foto waarop je lacht, al blijkt uit onderzoek dat zulke foto’s van vrouwen beter scoren dan die van mannen: van hen doen foto’s waarop zij een beetje stoer overkomen het beter. Als je als vrouw een sexy foto plaatst kun je reacties uitlokken van mannen die voornamelijk op seks uit zijn. Tenzij dat ook jouw doel is kun je dat dus beter niet doen. Wat de profieltekst betreft: maak het persoonlijk, een beetje grappig en vermijd tegeltjeswijsheden of clichématige oneliners want die worden vaak als onpersoonlijk ervaren.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan