Vind de balans tussen rust en reuring

Natuurlijk snappen we dat rust, reinheid en regelmaat goed is voor ons. Maar het moet allemaal niet zo saai worden als het soms was tijdens de lockdown. Hoe vind je de balans?

Veel mensen willen avontuurlijk leven, maar een avontuur is meestal ook gevaarlijk. Als je er middenin zit voel je stress en angst, soms zelfs wanhoop. Je weet niet goed wat je moet doen. Op hoop van zegen ploeter je door. Pas achteraf, als de rookwolken weer zijn opgetrokken en de rust min of meer is weergekeerd, lach je om de stress en komen de stoere verhalen.

Ooit zal de coronapandemie voorbij zijn. Dan vertellen we elkaar, onze kinderen en kleinkinderen welke avonturen we hebben beleefd. De lockdowns, de rellen, de vaccinaties: zulke splijtende kwesties veranderen in anekdotes, verteld bij een borrel voor de open haard. We zullen zeggen dat we er sterker van zijn geworden. Dat we dingen hebben geleerd. Misschien zelfs dat de coronatijd ons ook goede dingen heeft gebracht – ondanks alle narigheid, ondanks de verliezen die we hebben geleden.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan