Lesje economie: voordelen van een elektrische auto

De overheid stimuleert elektrisch rijden met subsidies en belastingvoordeel, ook als je een tweedehands elektrische auto koopt. Inmiddels is van elke vijf nieuwe auto’s die worden verkocht er eentje elektrisch.

Lesje economie

Volgens autobranche-organisatie Bovag telt Nederland 9 miljoen personenauto’s. Daarvan zijn er ruim 300.000 volledig elektrisch. Op het totale aantal auto’s in Nederland is de elektrische auto dus nog zwaar in de minderheid.

Maar de elektrische auto is bezig zijn achterstand in te halen. Er worden steeds meer exemplaren verkocht, zowel nieuw als tweedehands. Dat elektrische auto’s populairder worden is logisch. Om te beginnen is benzine schreeuwend duur. Elektrisch rijden is per kilometer voordeliger. De kilometerprijs is het laagst als je zelf een laadpaal hebt en helemaal als je ook zonnepanelen hebt

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan