Antoinette maakt risotto met paddenstoelen

Risotto maken doet een beroep op je geduld. Je moet in de buurt blijven, steeds weer even vocht bijschenken en roeren, en soms duurt het voor je gevoel eindeloos. Maar het resultaat van een goede risotto is het meer dan waard: romig, zacht, vol en troostend. In dit recept gebruik ik zelf barista havermelk, dat maakt het wat minder zwaar, maar gewone melk kan ook.

Risotto

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g risotto
  • 2 uien
  • 6 tenen knoflook
  • ½ l groentebouillon
  • ½ l (haver)melk
  • (plantaardige) boter
  • klein bosje verse peterselie
  • 300 g paddenstoelen naar keuze
  • zout en peper
  • grof geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiden

  • Hak de uien en 4 teentjes knoflook klein en fruit ze in een laagje boter op een laag vuur.
  • Voeg de risottorijst toe en bak even kort mee.
  • Doe dan een kopje water en een kopje bouillon bij de risotto, breng aan de kook en draai het vuur dan zachter, zodat de risotto blijft pruttelen.
  • Zo gauw het vocht is opgenomen, voeg je wat melk en bouillon toe.
  • Blijf dit herhalen tot de risotto gaar en zacht is.
  • Als de bouillon op is, voeg je wat extra melk toe.
  • Zorg ervoor dat de risotto niet te droog wordt. 
  • Als de risotto staat te pruttelen borstel je de paddenstoelen schoon.
  • In een aparte pan smelt je een flinke klont boter, fruit je de fijngehakte twee overgebleven teentjes knoflook en bak je op een laag vuur de paddenstoelen in een paar minuten gaar. 
  • Hak de peterselie fijn. 
  • Doe de risotto op borden, verdeel de paddenstoelen erover en strooi er peterselie over.
  • Tot slot kun je er Parmezaanse kaas over raspen.

Parmezaanse kaas erop is lekker, maar voor vegans kan het ook prima zonder 

Lees meer over: Antoinettes recepten en Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu