Cancelcultuur: Jij bent af

In haar radioprogramma praat Mischa met mensen die door anderen met de nek worden aangekeken omdat ze ooit iets hebben gedaan of gezegd waardoor ze zijn gecanceld. Dit is haar pleidooi voor vergevingsgezindheid.

Als kind heb je het waarschijnlijk voor het eerst te horen gekregen tijdens tikkertje. Je was net niet snel genoeg, je voeten deden niet wat je hoofd wilde, kozen precies de richting van degene die je juist moest vermijden.

Of tijdens stoelendans. Het contrast tussen vrolijk rond hupsen op dat ene liedje, de plotselinge stilte, de stress, en dan ontdekken dat alle anderen een stoel hebben gevonden en jij als enige nog rechtop staat, verloren om je heen kijkend. In beide gevallen vervolgens het verplichte afdruipen, met hangende schouders zo onopvallend mogelijk het speelveld verlaten en daarna toekijken hoe de rest wel doorgaat, plezier heeft en het verder schopt dan jij. 

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan