Vijf senioren fluitend op weg naar de 100

Wat is het geheim van 90-plussers die fit, vrolijk en volop in het leven staan? We vroegen het aan vijf van zulke senioren en al snel werd duidelijk: er komen geen geraniums op de vensterbank aan te pas. ‘Ga niet in een stoel zitten niksen!’

Portretten Fluitend op weg naar de 100

Mariette Hoff-van Woesik (93)
‘Ik heb een druk leven. Twee keer in de week heb ik tekenles, ik krijg vaak bezoek en logees en ben altijd op pad. Boodschappen doe ik zelf, ik ben nog in goede gezondheid. Ik heb geen dokter nodig. Ja, ik heb een beetje last van artrose, maar dat hebben alle oudjes.

Mijn geheim om gezond ouder te worden? Mijn vele bezigheden! Mijn hobby’s zijn ontzettend belangrijk voor me. Schilderen is wat dat betreft echt mijn favoriet. Ik maak graag muurschilderingen, vooral van landschappen – ik heb een hele muur in mijn huis beschilderd met groen en bloemen omdat ik een tuin zo mis. Tekenen en schilderen doe ik al vanaf mijn zesde, zevende jaar.

‘Een paar jaar geleden deed ik vrijwilligerswerk in een weeshuis in Bolivia’

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan